Maak het favoriete zomerrecept van Mark, bladerdeeg met room en vers fruit!
Het komt uit 't Verrukkelijke Kinderbakboek van Rutger van de Broek en Mark Haayema.
Een recept voor 8 tot 12 stukken
Ingrediënten:
Voor de bodem
1 rol koelvers bladerdeeg
1 ei
Voor de topping
200 milliliter slagroom
50 gram suiker
200 gram mascarpone
1 vanillestokje
Verder nodig:
250 gram aardbeien
150 gram frambozen
150 gram blauwe bessen
poedersuiker om te bestuiven
Wat moet je doen?:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit en leg dit op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg zo’n 1 ½ centimeter om, zodat er een opstaande rand ontstaat.
Klop een ei los in een kommetje. Bestrijk die rand met het losgeklopt ei en prik met een vork in het midden van het deeg, om te voorkomen dat het bol gaat staan tijdens het bakken.
Bak de bladerdeegbodem in 15 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat hem na het bakken afkoelen op een rooster.
Doe de slagroom, suiker in een kom en klop het met een handmixer met gardes op.
Klop dan de mascarpone erdoor. Snijd vanillestokje open, schraap merg eruit, en dit meng door het roommengsel.
Verdeel het roommengsel over de bladerdeegbodem.
Was het fruit en verwijder de kroontjes van de aardbeien.Verspreid het fruit over het roommengsel en bestuif als laatste, vlak voor het serveren,
het geheel met poedersuiker.
Comentarios